/Gorj: Ancheta la Spitalul Judetean Targu-Jiu dupa ce o tanara internata a murit

Gorj: Ancheta la Spitalul Judetean Targu-Jiu dupa ce o tanara internata a murit

O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Potrivit afirmaţiilor părinţilor, fata era internată de câteva zile în secţia ORL şi urma să fie operată miercuri de polipi şi amigdale. De dimineaţă, tinerei i-a fost făcută o injecţie cu ampicilină, iar în urma acesteia, în jurul orei 6,00, fata a murit.


“Am vorbit cu ea marţi seară şi i-am spus să se odihnească pentru operaţie. Azi am găsit-o moartă. Am vorbit cu medicii şi au zis că vor vedea la autopsie ce anume a cauzat decesul, dar acum nu ştiu de ce a murit. Nu a fost niciodată prin spitale, nu a făcut niciodată injecţii, nu ştim să fi fost alergică la ceva”, a spus Elisabeta Tuliuc, mama tinerei decedate.
Părinţii sunt în stare de şoc de la aflarea veştii, având în vedere că celălalt copil al cuplului a murit înecat în urmă cu doi ani.
Medicii din secţia ORL a Spitalului Judeţean nu au fost de găsit pentru a spune despre ce a fost vorba în acest caz.
Directorul medical al unităţii spitaliceşti, Constantin Pălivan, a precizat presei că a fost deschisă o anchetă în acest caz pentru a fi aflate cauzele exacte care au dus la producerea tragicului eveniment.