/Galati: Universitatea Dunarea de Jos mai are doar 382 de locuri la buget

Galati: Universitatea Dunarea de Jos mai are doar 382 de locuri la buget

Candidaţii care se vor înscrie la cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi vor avea la dispoziţie 382 de locuri la buget şi 948 cu taxă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Potrivit acesteia, dintre cele 382 de locuri la buget, nouă sunt destinate candidaţilor romi. Locurile pentru romi sunt la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, şase, şi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, trei.
Şerbănescu a mai spus că Facultatea de Medicină şi Farmacie este singura unde toate locurile au fost ocupate încă din vară. Cele mai puţine locuri disponibile la buget sunt la facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi la cea de Arte, câte trei, iar cele mai multe la Mecanică, 122.


Înscrierea la Universitatea Dunărea de Jos, studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, pentru sesiunea de toamnă se va face între 12 şi 14 septembrie. Între 15 şi 16 septembrie, va avea loc susţinerea probelor – acolo unde este cazul, la Facultăţile de Medicină şi Farmacie, Educaţie Fizică şi Sport, Arte şi Litere sau Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de afişarea rezultatelor şi depunerea diplomelor de bacalaureat în original, iar pe 17 şi 18 septembrie vor avea loc redistribuirile şi afişarea finală a rezultatelor.
,,Candidaţii la admiterea de toamnă au în total 1.330 de locuri la buget şi cu taxă. Dacă universitatea s-ar baza numai pe cei 425 de elevi gălăţeni care au promovat bacalaureatul în a doua sesiune, cu siguranţă nu şi-ar face planul. De obicei, la Galaţi se înscriu şi elevi din judeţele limitrofe Brăila, Vrancea şi Tulcea. Chiar şi dacă toţi elevii promovaţi în această sesiune din cele patru judeţe s-ar înscrie la noi, abia dacă s-ar ocupa toate locurile. Cifrele actuale arată că admiterea va avea per total o concurenţă slăbuţă. Cu siguranţă vom şti abia după finalizarea înscrierilor’, a spus Şerbănescu.