/Galati: Trei spitale au fost clasificate de Ministerul Sanatatii

Galati: Trei spitale au fost clasificate de Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare în cazul a trei spitale din judeţul Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), Valentin Boldea.
”Până în momentul de faţă, am primit clasificarea pentru trei spitale gălăţene. Mai întâi, Spitalul Municipal ‘Anton Cincu’ din Tecuci a devenit spital de categoria 4M. Apoi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Sf. Ioan’ s-a încadrat în categoria 2M, cea pe care o solicitase. Din păcate, Spitalul de Boli Infecţioase ‘Sfânta Cuvioasă Paraschiva’ a primit doar clasificarea 5M, deşi solicitase categoria 2M. Motivul: 20% din adresabilitatea totală a spitalului trebuia să provină din judeţele limitrofe, ceea ce nu s-a întâmplat. De altfel, este o condiţie destul de greu de îndeplinit”, a precizat Boldea.


În ceea ce priveşte soarta Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, rezultatul a fost amânat, ministerul trimiţând înapoi dosarul pentru o reevaluare, la fel ca şi în cazul spitalului din Târgu Bujor.
”Spitalul de Urgenţă Galaţi a cerut 1M. Ministerul a considerat că acest lucru este exagerat. A trimis dosarul înapoi pentru reevaluare. Aşteptăm rezultatul”, a afirmat Boldea.
Potrivit şefului DSP Galaţi, clasificările vor avea într-adevăr valoare abia în momentul în care se vor reflecta în modul de finanţare a unităţilor sanitare, iar acest lucru nu se va întâmpla până în momentul semnării contractului-cadru din Sănătate.