/Galati: Spitalul Clinic de Urgenta a fost incadrat temporar in categoria a II-a

Galati: Spitalul Clinic de Urgenta a fost incadrat temporar in categoria a II-a

Spitalul Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţul Galaţi, a fost încadrat, temporar, în categoria a II-a de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit directorului spitalului, Călina Lazarovici, spitalul trebuie să pună în aplicare până pe 31 decembrie un plan de conformare, în urma căruia va primi clasificarea definitivă în categoria a II-a sau va fi retrogradat în categoria a III-a.
”Potrivit ordinului de ministru, nu putem deveni spital de categoria I. Opţiunile noastre sunt: spital de categoria a II-a, în cazul în care ne îndeplinim planul de conformare sau spital de categoria a III-a. Noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a ne alinia cerinţelor ministerului până la finele anului – termenul limită pentru îndeplinirea planului de conformare”, a spus Lazarovici.


Potrivit şefului DJSP Galaţi, până în prezent au mai fost clasificate Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci, care a devenit spital de categoria 4M, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan”, care s-a încadrat în categoria 2M, pe care o solicitase, dar şi Spitalul din Târgu Bujor care a fost clasificat temporar ca spital de categoria a IV-a. De asemenea, Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate au fost clasificate cu gradul IV, aşa cum solicitaseră.
Totodată, Ministerul Sănătăţii a reclasificat Spitalul de Boli Infecţioase ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi de la 4M la 2M.
Potrivit şefului DJSP Galaţi, clasificările vor avea într-adevăr valoare abia în momentul în care se vor reflecta în modul de finanţare a unităţii sanitare, iar acest lucru nu se va întâmpla până în momentul semnării contractului-cadru din Sănătate.