/Galati: Situatia spitalului din Ivesti este incerta

Galati: Situatia spitalului din Ivesti este incerta

Spitalul din localitatea gălăţeană Iveşti ar trebui să devină cămin de bătrâni, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii, dar autorităţile judeţene doresc să fie transformat în unitate medico-socială, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţului(CJ) Galaţi, Eugen Chebac.
‘În decembrie anul trecut, noi am solicitat să fie unitate medico-socială. Nu am primit niciun răspuns. Ministerul Sănătăţii a solicitat să devină cămin de bătrâni. Am constatat că e necesar să fie unitate medico-socială pentru că avem numeroase cazuri sociale’, a spus Eugen Chebac, după ce la ultima şedinţă de CJ s-a decis încetarea dreptului de administrare a spitalului de la Iveşti.


Chebac a dat exemplul unui număr de 14 cazuri sociale, de persoane internate la Spitalul Judeţean şi la Spitalul TBC şi a precizat că în momentul de faţă la Iveşti sunt internate nouă persoane, iar ,,angajaţi mai sunt nouă oameni care nu ştiu dacă vor fi repartizaţi în altă parte’.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a confirmat că s-a propus ca spitalul să devină azil de bătrâni, dar că este aşteptată decizia Ministerului Sănătăţii.
‘A fost această propunere pentru transformarea în azil pentru bătrâni, dar aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătăţii. Deocamdată spitalul există, nu s-a desfiinţat. Până nu pleacă mai întâi o hotărâre de la CJ şi de la prefectură pentru ca apoi să se dea o hotărâre de guvern nu se întâmplă nimic’, a spus Valentin Boldea.