/Galati: Maternitatea spitalului judetean, inchisa pentru doua zile pentru igienizare

Galati: Maternitatea spitalului judetean, inchisa pentru doua zile pentru igienizare

În municipiul Galaţi nu se vor mai naşte copii, începând de joi seară şi până duminică dimineaţă, decât la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ‘Buna Vestire'(Maternitatea Chicoş), pentru că maternitatea Spitalului Judeţean va fi închisă în această perioadă pentru curăţenie şi igienizare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, Ambulanţa Galaţi va dirija toate cazurile de iminenţă de naştere către Maternitatea de pe Chicoş, astfel încât de joi, de la ora 20,00, să nu se mai nască niciun copil la Spitalul Judeţean. Boldea a dat asigurări că este vorba doar de o măsură de prevenire, nu de un pericol.


‘În urma scandalului care a fost la nivelul Spitalului Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică şi-a intensificat activitatea de supraveghere împreună cu nucleul epidemiologic al spitalului şi am constatat că în anumite zone avem o încărcătură microbiană destul de crescută. Acolo unde avem secţii fierbinţi cum sunt Blocul de Naşteri şi Secţia de Neonatologie am decis să închidem pentru 48 de ore, până duminică dimineaţă, timp în care vom face curăţenie şi igienizare. Nu se va mai naşte la Judeţean. Este o acţiune preventivă. E important să nu speriem populaţia că iar au apărut probleme în spital, pentru a preîntâmpina noi focare de infecţie’, a spus Boldea.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică a mai spus că toţi copiii născuţi prematur, care necesită supraveghere, ventilaţie, vor fi transferaţi la Spitalul de Copii, restul vor fi externaţi pe măsură ce condiţiile de externare sunt respectate. Directorul DSP a dat asigurări că mamele şi copiii aflaţi în acest moment în Spitalul Judeţean se află în deplină siguranţă.
Directorul medical al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, dr. Liliana Docan, a dat asigurări că Maternitatea este pregătită să primească viitoarele mămici şi să le ajute să nască în cele mai bune condiţii.
‘În urma întâlnirii avute cu conducerea Spitalului Judeţean şi cu Direcţia de Sănătate am pus la punct toate aspectele concrete şi practice astfel încât să colaborăm între noi ca să fie lucrurile bune la spital. Suntem bucuroşi că putem să-i ajutăm şi noi prin faptul că vor transfera toată activitatea obstetricală la Maternitatea ‘Buna Vestire’. Suntem pe poziţii şi aşteptăm să ne descurcăm frumos împreună cu colegii noştri de la judeţ. Avem de toate din punct de vedere material şi uman şi am organizat în aşa fel serviciul ca să fim şi noi şi colegii de la Spitalul Judeţean gardă completă la Maternitate’, a spus Docan.
La sfârşitul lunii august, Spitalul Judeţean ,,Sf.Andrei’ s-a confruntat cu o infecţie nosocomială la Secţia de terapie intensivă, în urma căreia trei pacienţi internaţi la Secţia de neurochirurgie s-au infectat cu bacteria acinetobacter, doi dintre ei decedând.