/Galati: Inca doua spitale au fost clasificate

Galati: Inca doua spitale au fost clasificate

Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate din Galaţi au fost clasificate cu gradul IV de către Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
“Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatul procesului de clasificare în cazul altor două spitale gălăţene. Este vorba despre Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate. Ambele au primit gradul IV, aşa cum solicitaseră”, a spus Boldea.
Potrivit şefului DJSP Galaţi, până în prezent au mai fost clasificate Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci, care a devenit spital de categoria 4M, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan”, care s-a încadrat în categoria 2M, pe care o solicitase, dar şi Spitalul din Târgu Bujor care a fost clasificat temporar ca spital de categoria a IV-a.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a reclasificat Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi de la 4M la 2M.


În ceea ce priveşte soarta Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, rezultatul a fost amânat, ministerul trimiţând înapoi dosarul pentru o reevaluare.
“Spitalul de Urgenţă Galaţi a cerut 1M. Ministerul a considerat că acest lucru este exagerat. A trimis dosarul înapoi pentru reevaluare. Aşteptăm rezultatul”, a afirmat Boldea.
Potrivit şefului DSP Galaţi, clasificările vor avea într-adevăr valoare abia în momentul în care se vor reflecta în modul de finanţare a unităţii sanitare, iar acest lucru nu se va întâmpla până în momentul semnării contractului-cadru din domeniul sanitar.