/Galati: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru functionarea unitatilor sanitare timp de doua luni

Galati: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru functionarea unitatilor sanitare timp de doua luni

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a primit 143,9 milioane lei cu care finanţează sistemul de sănătate gălăţean până la începutul lunii iunie, când este programată încheierea contractului-cadru pe anul în curs, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Olimpia Buzia.
Potrivit acesteia, pentru medicamente s-a primit sub formă de credite de angajament suma de aproximativ 11,5 milioane lei, iar sub formă de credite bugetare aproape 12,3 milioane lei.
“Vom putea plăti datoriile către farmacii pentru încă două luni şi să susţinem cheltuielile aferente consumului de medicamente până la semnarea contractului-cadru”, a spus Buzia.


Ea a precizat că pentru a cumpăra servicii medicale prestate de spitale CJAS a primit, pentru lunile aprilie şi mai, aproximativ 23,5 milioane lei, pentru medicina primară – 4,5 milioane lei, iar pentru dispozitive medicale s-au alocat încă 378.000 lei.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit 2,7 milioane lei, asistenţei medicale în centre multifuncţionale i s-au repartizat 279.000 lei, iar decontările în ceea ce priveşte serviciile medicale paraclinice se vor face în limita sumei de 469.000 lei.
“În momentul de faţă, avem bani pentru a satisface necesarul la nivel de judeţ. Cum vor evolua lucrurile este greu de spus în acest moment. Trebuie să aşteptăm semnarea contractului-cadru. Există posibilitatea ca sistemul să fie finanţat sau să ni se dea acum bani pentru a acoperi necesarul, iar după 1 iunie să primim o sumă foarte mică pentru restul anului”, a precizat preşedintele CJAS Galaţi.