/DSP Valcea: Medicii de la UPU au procedat regulamentar in cazul femeii care a nascut la toaleta SJU

DSP Valcea: Medicii de la UPU au procedat regulamentar in cazul femeii care a nascut la toaleta SJU

Medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe au respectat prevederile ordinului 1706 în cazul pacientei care născut, la începutul săptămânii, în toaleta spitalului, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş
“Din primele cercetări în cazul evenimentului petrecut, luni (4 aprilie, n.r.), la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, când o pacientă a născut în toaleta unităţii sanitare, a rezultat că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au respectat ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1706 privind organizarea şi funcţionarea secţiei UPU. În rest, cu privire la practica lor şi modul cum şi-au făcut meseria se poate pronunţa doar Colegiul Medicilor”, a precizat dr. Murăruş.
Contactat de AGERPRES, juristul Colegiului Medicilor din Vâlcea, Adrian Buşu, a declarat că până în prezent nu există nicio adresă sau sesizare de la pacienta respectivă.


“Noi nu putem interveni dacă nu există o sesizare sau o plângere în acest sens de la pacienta respectivă. Şi vreau să spun că nu avem aşa ceva până în prezent”, a declarat Buşu.
Managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat miercuri, 6 aprilie, pentru AGERPRES, că medicii care s-au ocupat de pacienta care nu ştia că este însărcinată nu au nicio vină.
O femeie de 41 de ani a născut, luni seara, în toaleta Spitalului Judeţean Vâlcea un copil de 5,5 kilograme, ea susţinând că nu ştia că este însărcinată. Pacienta şi copilul au fost externaţi vineri de la secţia Obstetrică – Ginecologie, iar potrivit directorului adj. al DGASPC, dr. Roxana Radu, nu este un caz social.
Marţi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că o comisie a fost formată pentru verificarea modul de organizare a procedurilor de lucru în Unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Vâlcea, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă. În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar, dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice, se vor dispune măsurile necesare.