/Dr. Corina Zugravu: Painea, un aliment sanatos

Dr. Corina Zugravu: Painea, un aliment sanatos

Pâinea, dacă este consumată corect şi este preparată corespunzător, este un aliment sănătos, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Corina Zugravu de la Institutul de Sănătate Publică.
Ea a subliniat că pâinea nu este un aliment care aduce deservicii şi nu reprezintă un adjuvant la masă.
Pâinea face parte din derivatele cerealiere şi consumul trebuie să ţină seamă de vârstă, sex, efort fizic, a completat dr. Zugravu.
Cea mai bună pentru consum este pâinea intermediară, care conţine un anumit procent de fibre, ceea ce pâinea albă nu are.


Întrucât se apropie perioada de vară, în alimentaţie trebuie făcute unele modificări, respectiv să se consume mai multe legume şi fructe, recomandă dr. Zugravu.
“Trebuie să consumăm multe salate din legume şi fructe, cu puţină brânză sau carne, ulei vegetal, iar la desert cât mai multe fructe”, a accentuat specialistul.
În legătură cu creşterea obezităţii, dr. Zugravu spune că o explicaţie este noul stil de viaţă, cu multe produse fast-food, dulciuri, stres şi, mai ales, lipsa mişcării.
Medicul atrage atenţia asupra educaţiei pe care părinţii trebuie să o facă copiilor privitor la un stil de viaţă sănătos, în condiţiile în care se remarcă o creştere a obezităţii în rândul acestora.
“Copilul mănâncă ce i se oferă şi aici trebuie o mare atenţie din partea părinţilor. Sigur ciocolata, fast-food-ul în general este mai ieftin decât fructele, legumele, dar acest gen de alimentaţie face rău, în plus copii nu mai fac sport”, a subliniat dr. Zugravu.