/Doua autospeciale de interventie de ultima generatie, la ISU Maramures

Doua autospeciale de interventie de ultima generatie, la ISU Maramures

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
“Cele două autospeciale sunt de ultimă generaţie. Puţine detaşamente de pompieri din ţară au astfel de dotări. Una dintre acestea este dotată pentru a fi utilizată în cazul accidentelor care implică substanţe radioactive, chimice şi agenţi biologici periculoşi şi permite evidenţierea prezenţei acestor tipuri de substanţe. În nord-vestul ţării, doar judeţul Bihor mai deţine o asemenea maşină. Autospeciala are în dotare mijloace de protecţie individuală adecvate, precum şi aparate autonome cu aer comprimat pentru intervenţia în teren contaminat, dar şi o staţie meteo care poate furniza prognoza privind contaminarea ulterioară. Doar trupele NATO deţin asemenea echipamente”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, col. Ioan Breban, din cadrul Serviciului de Protecţie Civilă al ISU Maramureş.


Autospecialele au intrat în dotarea ISU Maramureş prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”, în care Consiliul Judeţean Maramureş este membru.
Cele două autospecialele vor rămâne în dotarea Detaşamentului de Pompieri Baia Mare. De asemenea, în perioada imediat următoare, ISU Maramureş va mai fi dotat cu două maşini de intervenţie cu apă şi spumă şi patru ambulanţe SMURD.