/Doctorii de la Mediclin din Bonn apreciaza pregatirea medicilor gorjeni

Doctorii de la Mediclin din Bonn apreciaza pregatirea medicilor gorjeni

O delegaţie formată din trei medici care activează la Clinica Mediclin din Bonn au vizitat, joi, secţiile de cardiologie şi oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pentru a căuta pacienţi care să beneficieze de tratamente de ultimă generaţie în spitalele germane şi pentru a vedea pregătirea doctorilor gorjeni.
Cei trei medici germani – Dietrich Gulba, coordonatorul secţiei de Cardiologie din Clinica Mediclin, Muntaz Koksal, directorul Clinicii de Oncologie şi Radioterapie din Bonn, şi Alexander Tejas, medicul şef al Clinicii de Anesteziologie Mediclin, au declarat, într-o conferinţă de presă, că au rămas impresionaţi de pregătirea medicilor din cele două secţii ale SJU Târgu-Jiu, dar nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre condiţiile din unitatea spitalicească.


Mai mult, ei au precizat că sistemul sanitar din Gorj nu dispune de infrastructura necesară rezolvării cazurilor deosebite, lucru care necesită intervenţii chirurgicale în centrele din ţară sau chiar din străinătate.
“Am vizitat secţiile de Cardiologie şi Oncologie şi, în ceea ce priveşte personalul şi pregătirea acestuia, acordăm nota 2 plus (sistemul german de notare porneşte de la 1 la 6, nota 1 fiind cea mai mare – n.r.). Din păcate, condiţiile din spitale şi infrastructura actuală nu permit dezvoltarea activităţilor din cele două secţii. Scopul vizitei noastre este de a găsi o modalitate de colaborare între noi şi medicii gorjeni, astfel încât populaţia deservită să fie cât mai mulţumită, iar rezultatele activităţii medicale să fie cât mai bune. Pe scurt, vom încerca să îmbunătăţim calitatea actului medical”, a spus Alexander Tejas.
El a menţionat că vizita în judeţul Gorj are drept scop şi găsirea de pacienţi cu bani sau cei care se încadrează în condiţiile obţinerii unui formular E 112, în baza căruia bolnavii care necesită intervenţii ce nu se pot realiza în ţară au dreptul la tratamente şi operaţii chirurgicale în orice unitate medicală din Uniunea Europeană. Astfel, pacienţii cu afecţiuni deosebit de grave, chiar şi în fază terminală, pot beneficia în spitalele din Germania de cele mai moderne posibilităţi de tratament.
Alexander Tejas a adăugat că la Mediclin activează 42 de medici români care au ales să plece din ţară din cauza condiţiilor medicale precare şi a veniturilor reduse.