/Dambovita: Tomograful Spitalului Judetean Targoviste nu functioneaza

Dambovita: Tomograful Spitalului Judetean Targoviste nu functioneaza

Computerul tomograf al Spitalului Judeţean Târgovişte este defect, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă, pentru un control de specialitate, la unităţile medicale particulare din Dâmboviţa sau la spitale din Bucureşti.
”În momentul acesta avem un contract cu clinici private din Târgovişte, care ne asigură de dimineaţa şi până seara investigaţia, iar cazurile grave la care noi ştim că este nevoie şi de intervenţia neurochirurgului sunt trimise direct către Bucureşti. Cazurile care vin în timpul nopţii sunt trimise tot în Capitală”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgovişte, Carmen Marcu.


Aparatul a fost stricat de mai multe ori în ultimii ani, iar conducerea unităţii medicale susţine că defecţiunile apar din cauza vechimii tomografului. Uneori acesta funcţionează doar o săptămână, pentru ca apoi să stea nefolosit luni întregi.
Aparatul tomograf este în dotarea Spitalului Judeţean Târgovişte din 1998.
Autorităţile speră ca, până la sfârşitul anului, spitalul să fie dotat cu un tomograf nou, investiţie ce face parte din programul de reabilitare a Spitalului Judeţean Târgovişte, program cu finanţare europeană de circa 19 milioane de euro.
Tomografia reprezintă una dintre cele mai performante metode de investigare medicală. Cu ajutorul computerului tomograf se realizează explorări imagistice la nivelul craniului, a coloanei vertebrale şi a organelor interne.