/Covasna: Sanitas a obtinut sentinta definitiva si irevocabila impotriva diminuarii salariilor cu 25 la suta

Covasna: Sanitas a obtinut sentinta definitiva si irevocabila impotriva diminuarii salariilor cu 25 la suta

Aproximativ 150 de cadre medicale de la Spitalul orăşenesc Covasna şi de la Centrul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care s-au adresat justiţiei pentru a-şi recupera banii pierduţi după tăierea cu 25% a salariilor, au obţinut sentinţe definitive şi irevocabile, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, care i-a reprezentat în instanţă.
Acesta a precizat că sentinţele au fost date de Tribunalul Covasna şi au rămas definitive şi irevocabile, deoarece nu au fost recuzate în termen.


”Nu s-a formulat recurs, iar după ştiinţa mea sunt primele sentinţe definitive şi irevocabile pronunţate până acum la nivel naţional. (…) Urmează să facem notificări către conducerile spitalelor pentru a se plăti salariaţilor banii cuveniţi”, a declarat liderul sindical, potrivit căruia suma totală ce va trebui achitată celor 150 de angajaţi, reprezentând reducerea cu 25% a salariilor pe şase de luni, se cifrează la aproximativ 500.000 de lei.
Neagovici a mai adăugat că victoria dobândită de Sindicatul Sanitas Covasna va putea constitui un precedent şi pentru alte cauze similare şi este dispus să pună la dispoziţia colegilor din ţară motivaţiile cu care s-au prezentat în instanţă pentru a-i ajuta să-şi recupereze şi ei banii pierduţi în vara anului trecut.