/Covasna: PDL nu sustine relocarea Spitalului din Valcele la Intorsura Buzaului

Covasna: PDL nu sustine relocarea Spitalului din Valcele la Intorsura Buzaului

Conducerea PDL Covasna a declarat luni că va face demersuri pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru a stopa relocarea activităţii Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului şi a făcut un apel către pacienţii şi angajaţii acestei instituţii să înceteze acţiunile de protest declanşate în cursul dimineţii.
‘Relocarea Spitalului din Vâlcele nu are sprijinul politic al PDL Covasna. Noi susţinem, însă, trecerea managementului Spitalului orăşenesc Covasna, a Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele şi a celui din Întorsura Buzăului la Spitalul de Cardiologie din Covasna şi implicit în subordinea Ministerului Sănătăţii’, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Dan Manolăchescu.


Acesta a menţionat că în acest fel se vor rezolva mai multe probleme cu care se confruntă aceste unităţi medicale, pornind de la cele legate de finanţare, dotarea cu aparatură medicală, medici şi terminând cu extinderea numărului de paturi şi calitatea serviciilor.
Concret, Spitalul de Cardiologie din Covasna, singurul din ţară profilat pe recuperarea bolnavilor cu boli ale aparatului circulator, va avea posibilitatea de a-şi extinde numărul de paturi şi activitatea în celelalte două secţii externe pe care le va coordona, respectiv spitalele orăşeneşti Covasna şi Întorsura Buzăului, iar astfel va putea acorda servicii unui număr mai mare de pacienţi.
Un alt avantaj va fi acela că noul spital din Întorsura Buzăului, care a fost construit în urmă cu doi ani dar nu a funcţionat nici măcar o singură zi, va fi dotat cu aparatură medicală şi va avea, în paralel, trei secţii – pediatrie, interne şi obstetrică-ginecologie – care vor servi pacienţii din zonă, a menţionat liderul PDL.
‘În ce priveşte Spitalul din Vâlcele, singura schimbare va fi cea legată de management. Deci vor fi schimbări doar la nivel de vârf (…), aşa că le sugerez pacienţilor să încheie protestele, noi îi vom susţine’, a mai spus Dan Manolăchescu.
Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici a salutat poziţia PDL, dar a adăugat că până nu va vedea în scris o decizie favorabilă nu va da crezare nimănui.
‘În ce priveşte protestele, acestea vor continua până vom primi un răspuns favorabil de la Ministerul Sănătăţii. Mâine (marţi – n.r) vom protesta în curtea Spitalului din Vâlcele şi ne gândim ca miercuri, cel târziu joi să venim în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe cu bolnavii în cărucioare’, a declarat Vasile Neagovici.
În cursul dimineţii de luni, aproape 80 de pacienţi şi angajaţi de la Centrul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au organizat o acţiune de protest pentru a împiedica mutarea acestuia. Protestatarii au ieşit în stradă şi au blocat pentru aproximativ o jumătate de oră circulaţia rutieră.