/Covasna: Investitii de 800.000 de lei la Serviciul Judetean de Ambulanta

Covasna: Investitii de 800.000 de lei la Serviciul Judetean de Ambulanta

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna prognozează că până la sfârşitul acestui an va investi 800.000 de lei în modernizarea celor cinci staţii aflate la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului şi Baraolt.
Directorul Ambulanţei, dr. Tiberiu Poştoacă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că lucrările sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii şi vizează repararea, extinderea şi modernizarea clădirilor administrative şi parţial a garajelor.
Acesta a menţionat că o parte dintre lucrări au fost deja finalizate la staţiile din Covasna şi Întorsura Buzăului, iar în curând vor începe la Sfântu Gheorghe, unde va fi reabilitat sistemul de încălzire.


”Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când primim bani pentru investiţii din partea Ministerului Sănătăţii”, a declarat Tiberiu Poştoacă, potrivit căruia acest lucru a fost posibil şi datorită lobby-ului făcut de conducerea Consiliului Judeţean Covasna, care în ultimii ani a sprijinit constant Serviciul de Ambulanţă.
Acesta a menţionat că, din păcate, intervenţiile la staţia de la Baraolt stagnează pentru că licitaţia pentru executarea acestora a fost contestată de două ori.
”Staţia de la Baraolt se află într-o stare deplorabilă şi vrem să o reconstruim complet. (…) Din păcate, licitaţia e contestată şi nu ne putem apuca de lucru. (…) Sperăm să se soluţioneze cât mai repede, altfel riscăm să pierdem banii dacă nu îi cheltuim până la sfârşitul anului”, a spus Tiberiu Poştoacă.
Şeful Ambulanţei a adăugat că instituţia pe care o conduce ar mai avea nevoie de câteva maşini de intervenţie, cele aflate în funcţiune fiind destul de uzate.
”Vom primi două sau trei maşini de Salvare din partea Ministerului Sănătăţii, dar am mai avea nevoie în completare de opt, pentru că cele cu care lucrăm sunt uzate, au peste 13 ani vechime. (…) Avem posibilitatea de a achiziţiona ambulanţe second-hand din Italia, care au fost scoase din funcţiune după 5 ani, iar în acest scop am avut o discuţie cu conducerea Consiliului Judeţean Covasna care a promis că va încerca să ne sprijine financiar”, a mai spus Tiberiu Poştoacă.