/Covasna: Doar noua medici de familie au semnat contractele cu CJAS

Covasna: Doar noua medici de familie au semnat contractele cu CJAS

Doar nouă din cei 107 medici de familie din judeţul Covasna au semnat până miercuri contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a precizat directorul instituţiei, Forro Bela.
Potrivit acestuia, în afara celor nouă medici de familie, au mai fost semnate peste 170 de acte adiţionale pentru specialităţi clinice şi paraclinice în asistenţa medicală ambulatorie, precum şi cu farmacii, furnizori de servicii de asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar, îngrijiri la domiciliu şi de dispozitive medicale.
Directorul CJAS Covasna a făcut un apel către medicii de familie din judeţ pentru a nu-şi întrerupe activitatea şi de a semna actele adiţionale la contracte, astfel încât pacienţii să nu rămână fără reţete, consultaţii şi tratamente.


Medicul de familie Anca Pădeanu din Sfântu Gheorghe, vicepreşedintă a PNL Covasna, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul organizaţiei de partid, că este mâhnită de faptul că unii dintre colegii de breaslă au început să cedeze acestui “război psihologic”, semnând contracte “ilegale” cu CJAS.
“Simt o durere mare pentru că unii colegi nu au înţeles că putem câştiga doar prin unitate şi sprijin reciproc (…) Dacă rând pe rând începem să cedăm, atunci acest sistem putred se va perpetua (…) Noi nu cerem decât o finanţare corectă pentru cabinetele medicale, iar demersurile noastre sunt şi în interesul pacienţilor”, a declarat Anca Pădeanu, subliniind că sprijinirea medicinei primare este deosebit de importantă, fiind mult mai ieftin şi eficient să previi o boală decât să o tratezi.