/Constanta: Salariatii Spitalului Judetean primesc de Paste tichete de masa

Constanta: Salariatii Spitalului Judetean primesc de Paste tichete de masa

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va aloca din bugetul unităţii medicale 1,7 milioane de lei pentru acordarea, cu prilejul sărbătorii Paştelui, a câte 12 tichete de masă celor aproximativ 1.600 de salariaţi.
Managerul SCJU, Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că banii provin din economiile realizate de spital, ”cu eforturi destul de mari”, în condiţiile în care angajaţilor ”nu li se mai pot da prime, niciun fel de bonusuri”, potrivit normativelor în vigoare.
”Şi atunci ne străduim să facem şi noi ce putem, cu puţinii bani pe care îi avem”, a menţionat Căpăţână.


Potrivit acestuia, spitalul judeţean urmează să primească 8,2 milioane de lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru că ”ar trebui regularizate sumele de bani din primul trimestru”, banii reprezentând datoriile pe care le are CJAS către SCJU şi contravaloarea serviciilor medicale efectuate în luna martie de unitatea spitalicească.
Managerul unităţii medicale a afirmat că, dacă CJAS va achita cele 8,2 milioane de lei, spitalul judeţean va putea achita toate facturile, inclusiv pe cele emise pentru luna trecută, ţinând cont că valoarea serviciilor medicale este de circa 7 milioane de lei pe lună, însă ”ele sunt decontate cu aproximativ un milion de lei sub această valoare, lunar, pentru că ăsta este bugetul”.
”Atunci, stau şi mă întreb de ce producem servicii medicale dacă nu ne sunt decontate. (…) Acesta este motivul pentru care pacienţii trebuie să îşi cumpere marea majoritate a medicamentelor şi materialelor sanitare”, a declarat managerul SCJU Constanţa.