/Conducerea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania va fi aleasa vineri

Conducerea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania va fi aleasa vineri

Alegerile pentru conducerea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) vor avea loc, vineri, la Adunarea Generală a organizaţiei.
În prima parte a reuniunii vor rosti cuvinte de deschidere preşedintele în exerciţiu al Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, reprezentanţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi ai Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, precum şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn.
Cu acest prilej, vor fi prezentate reţeaua naţională de pregătire în domeniul primului ajutor de bază, activitatea organizaţiei din perioada martie 2009-martie 2011 şi strategia pentru perioada 2011-2014.
În a doua parte a reuniunii vor avea loc alegerile pentru funcţiile eligibile din SNCRR – preşedinte, vicepreşedinţi, reprezentanţii tineretului în Consiliul Naţional şi trezorierul.


Pentru funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române şi-au depus candidaturile Mihaela Geoană, actualul preşedinte al CRR, şi primarul general al Capitalei, prof.dr. Sorin Oprescu, a declarat, săptămâna trecută, Nadia Lazăr, coordonator media al CRR.
“Adunarea Generală este organul deliberativ suprem al Crucii Roşii Române. Aceasta se întruneşte în sesiune ordinară o dată la doi ani. În acest an au loc alegeri pentru diferite funcţii de conducere – preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, vicepreşedinţi SNCRR, trezorier şi reprezentanţi ai tineretului. (…) Şi-au înscris candidaturile pentru funcţia de preşedinte Mihaela Geoană, actual preşedinte al CRR, şi Sorin Oprescu. Data limită de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte a fost 13 aprilie”, a precizat atunci Nadia Lazăr.
Ea a adăugat că mandatul preşedintelui SNCRR este de patru ani şi că o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte al SNCRR decât pentru cel mult două mandate, care pot fi şi succesive.
”Funcţia de preşedinte este funcţie onorifică. Îşi pot depune candidatura pentru posturile eligibile persoane care sunt membri activi ai Crucii Roşii Române, care s-au remarcat prin servicii deosebite aduse CRR, şi-au dovedit ataşamentul faţă de aceasta şi faţă de misiunea sa umanitară”, a spus coordonatorul media al CRR.
Toate alegerile se fac prin vot secret, pe baza unor buletine de vot depuse în urnă, având drept de vot preşedinţii tuturor filialelor Crucii Roşii Române (47 de filiale) şi doi delegaţi de la fiecare filială de Cruce Roşie.