/Comasarea spitalelor din Botosani, respinsa in Consiliul Judetean

Comasarea spitalelor din Botosani, respinsa in Consiliul Judetean

Consilierii judeţeni au respins, joi, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind comasarea a cinci spitale din judeţul Botoşani.
Proiectul supus dezbaterii prevedea preluarea în administrarea Consiliului Judeţean Botoşani a Spitalului orăşenesc Săveni, dar şi a Spitalului de Pneumoftiziologie Botoşani, aflate în prezent în administrarea autorităţilor publice locale.
De asemenea, proiectul, iniţiat de preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, prevedea comasarea spitalelor preluate, dar şi a Spitalului de Copii şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie cu Spitalul Judeţean “Mavromati”.
Potrivit lui Mihai Ţâbuleac, iniţiativa sa urmăreşte menţinerea statutului de spital judeţean pentru Spitalul “Mavromati”, aşa cum prevăd normele impuse de Ministerul Sănătăţii.


“Sunt, în continuare, împotriva comasării, dar, de data aceasta se vede treaba că Ministerul Sănătăţii ne dă foarte multă bătaie de cap. Eu sper că ştie ce face şi că ceea ce face se numeşte cu adevărat reformă. Facem aceste comasări nu pentru că suntem entuziasmaţi că Ministerul Sănătăţii a stabilit aceste condiţii, ci pentru că trebuie să fim prudenţi şi să ne protejăm unităţile sanitare din judeţ, gândindu-ne în primul şi primul rând la interesul bolnavilor”, a afirmat Ţâbuleac.
Propunerea sa a fost respinsă prin votul celor 20 de consilieri ai Uniunii Social Liberale (zece ai PSD şi zece de la PNL).
Proiectul urmează a fi rediscutat într-o şedinţă extraordinară programată pentru data de 3 mai.
La ora actuală, Spitalul Judeţean “Mavromati” nu poate fi inclus în nicio categorie de clasificare impusă de Ministerul Sănătăţii.