/Colegiul Medicilor: Moartea profesorului Pesamosca este o mare pierdere

Colegiul Medicilor: Moartea profesorului Pesamosca este o mare pierdere

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că moartea profesorului Alexandru Pesamosca este o mare pierdere atât pentru medicina românească, cât şi pentru cea internaţională.
“Colegiul Medicilor a aflat cu durere de trecerea în nefiinţă a prof. Alexandru Pesamosca, unul dintre reperele medicinei româneşti. Transmitem sincere condoleante familiei, dar şi celor aproape 50.000 de tineri care au avut o şansă în viaţă fiind operaţi de prof. Pesamosca şi care îl consideră ca pe un adevărat tată”, se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES de CMR.


Potrivit sursei citate, profesorul Pesamosca a fost un adevărat model pentru lumea medicală românească şi un adevărat creator de şcoală medicală căreia i s-a dedicat.
“Generozitatea sa faţă de discipoli şi pacienţi l-a făcut să îşi sacrifice întreaga viaţă personală dedicând-o acestora. Dumnezeu să îl odihnească!”, afirmă conducerea colegiului.
Marele chirurg Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara în urma unui stop cardiac, la Spitalul “Marie Curie”.
În urmă cu două luni prof. dr. Pesamosca a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în stare gravă, având o insuficienţă respiratorie severă.
Trupul neînsufleţit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului “Marie Curie”, iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Renumit chirurg pediatru, Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El locuia de mai mulţi ani într-o încăpere din Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti.