/Colegiul Medicilor din Romania solicita rectificarea de urgenta a bugetului

Colegiul Medicilor din Romania solicita rectificarea de urgenta a bugetului

Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită de urgenţă rectificarea bugetului şi alocarea sumelor necesare pentru funcţionarea sistemului spitalicesc şi pentru tratarea bolnavilor din România.
Colegiul Medicilor din România a luat cunoştinţă cu îngrijorare de situaţia de la Institutul de Boli Cardiovasculare ”Prof. dr. C.C. Iliescu”, una dintre unităţile de referinţă din sistemul de sănătate românesc, aflată în prezent în incapacitatea de a-şi duce la îndeplinire menirea pentru care există, şi anume tratarea pacienţilor, se arată într-un comunicat remis joi presei.
Din păcate, situaţia nu este singulară, toate unităţile spitaliceşti neavând în prezent asigurată finanţarea corespunzătoare necesară până la sfârşitul anului, relevă sursa citată.


Colegiul Medicilor din România a semnalat, în mod repetat, încă din momentul aprobării bugetului, faptul că acesta este subdimensionat, în raport cu patologia reală a populaţiei din România şi cu cheltuielile necesare unităţilor medicale.
Condiţionarea finanţării sistemului sanitar de aşa-zise reforme făcute pe genunchi la solicitarea unor birocraţi fără cunoştinţe elementare de politici de sănătate nu constituie altceva decât un atentat direct la siguranţa pacienţilor susţin reprezentanţii CMR.