/Cluj: UMF va investi 250.000 de euro intr-un laborator stomatologic

Cluj: UMF va investi 250.000 de euro intr-un laborator stomatologic

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu”, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va investi suma de 250.000 de euro într-un laborator pentru proteze dentare, care va realiza şi lucrări în cadrul programului “Primadent”.
“Pacienţii cu venituri reduse vor putea beneficia de costuri mult mai mici pentru proteze dentare. În acest laborator vor lucra studenţii şi rezidenţii din UMF”, a spus prof. dr. Constantin Ciuce, amintind că în cadrul programului “Primadent”, derulat în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, studenţi şi cadre didactice ale Facultăţii de Medicină Dentară au oferit consultaţii chiar şi în perioada vacanţelor universitare, astfel că 1.200 de clujeni cu venituri mici au avut oportunitatea să urmeze tratamente stomatologice gratuite, din luna mai 2010 şi până în prezent.


Programul “Primadent” a început în primăvara anului 2010, iar în acest an municipalitatea a alocat pentru derularea lui suma de 200.000 de lei. Expertiza medicală, tratamentele şi consultaţiile sunt oferite de UMF.
Beneficiarii programului sunt copiii încredinţaţi în plasament unui serviciu public specializat, pensionari, persoane cu handicapuri care nu realizează venituri şi persoane aflate în centre de îngrijire şi asistenţă care nu au medic stomatolog.