/Cluj: Edilii din Mociu au amanat depunerea demisiilor scrise ca forma de protest fata de desfiintarea spitalului

Cluj: Edilii din Mociu au amanat depunerea demisiilor scrise ca forma de protest fata de desfiintarea spitalului

Edilii comunei Mociu au amânat decizia de a-şi depune demisiile scrise în urmă cu o săptămână, în eventualitatea în care spitalul din localitate ar fi desfiinţat, aşa cum prevede un ordin al ministrului Sănătăţii.
Primarul, viceprimarul şi şapte consilieri locali de la mai multe partide au ales această formă de protest pentru a-l convinge pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la transformarea spitalului din Mociu în azil de bătrâni.
Oamenii din localitate au organizat chiar un protest, lunea trecută, când au atras atenţia că spitalul a fost construit de bunicii lor, în urmă cu o sută de ani, şi că el aparţine comunităţii.

Sătenii erau supăraţi deoarece prin desfiinţarea acestei unităţi sanitare ar rămâne fără asistenţa medicală care le este de mare ajutor, mulţi dintre ei declarând chiar că au scăpat cu viaţă în anumite momente tocmai pentru că au avut spitalul atât de aproape.
Cei nouă reprezentanţi ai administraţiei locale au alcătuit o delegaţie care s-a prezentat, marţi, la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, pentru a discuta cu ministrul Cseke Attila.
”Am amânat intrarea în vigoare a demisiilor deoarece am primit promisiuni că situaţia îşi va găsi o rezolvare”, a declarat, miercuri, primarul Marton Horvath, care a spus că delegaţia s-a întâlnit şi cu vicepremierul Marko Bela.
Primarul a explicat şi că una dintre soluţii ar fi ca actualul Centrul de Sănătate din Mociu să devină secţie externă a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, al cărui manager i-a dat asigurări că situaţia ar putea fi remediată în acest fel.
Consilierul local liberal Valer Sălăgean a spus că şi el şi-a amânat demisia până când va fi primit un răspuns clar şi definitiv din partea Ministerului Sănătăţii.
”Aşteptăm să vedem ce hotărâre de guvern va ieşi şi sperăm să aflăm cât mai repede, pentru că din 1 aprilie, spitalul nu mai poate funcţiona”, a afirmat Sălăgean, care a explicat că decizia transformării spitalului în azil de bătrâni este fără rost, atâta vreme cât în localitate mai există două cămine de bătrâni, iar alte două sunt în faza de construire.