/CJAS Vaslui: Sumele alocate pentru medicamente gratuite si compensate s-au dublat in ultimii doi ani

CJAS Vaslui: Sumele alocate pentru medicamente gratuite si compensate s-au dublat in ultimii doi ani

Conducerea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sumele alocate judeţului pentru medicamente gratuite şi compensate s-au dublat în ultimii doi ani.
Potrivit directorului CJAS Vaslui, Corneliu Mihalache, numai în anul 2010 farmaciile au primit fonduri de peste 70 de milioane de lei, creşterea fiind pusă pe seama ”abuzului făcut de medicii de familie şi de farmacii în eliberarea de reţete gratuite şi compensate”.


”Anul trecut cele 70 de farmacii din judeţul Vaslui care au relaţii contractuale cu CJAS au onorat reţete gratuite şi compensate în valoare de 74,8 milioane lei, în condiţiile în care, în urmă cu doi ani, sumele achitate de CJAS pentru aceleaşi servicii ajungeau la 39,9 milioane lei. Odată cu eliminarea plafonului maxim, atât medicii de familie, cât şi farmaciştii au început să facă abuz în acordarea de medicamente pe reţete gratuite şi compensate. Altfel nu se explică dublarea sumelor alocate la acest capitol, în condiţiile în care numărul asiguraţilor la fondul de sănătate nu a crescut, ci, dimpotrivă, s-a micşorat în ultimii doi ani”, a declarat, miercuri, directorul CJAS Vaslui, Corneliu Mihalache.
În judeţul Vaslui sunt înregistrate în prezent 180.000 de persoane care contribuie lunar la fondul de sănătate.