/CJ Ilfov cauta alternative la decizia Ministerului Sanatatii de a transforma spitalele din judet in azile

CJ Ilfov cauta alternative la decizia Ministerului Sanatatii de a transforma spitalele din judet in azile

Consiliul Judeţean Ilfov s-a pronunţat împotriva închiderii spitalelor din localităţile Buftea şi Periş şi caută alternative la decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma cele două unităţi spitaliceşti în azile de bătrâni.
În şedinţa extraordinară, convocată de preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate o hotărâre prin care se pronunţă împotriva închiderii spitalelor din Buftea şi Periş.
La cererea preşedintelui Cristache Rădulescu, s-a decis ca experţii consiliului, împreună cu managerii celor două spitale, să găsească o soluţie legală pentru înfiinţarea unor centre medicale în parteneriat public-privat în cele două localităţi, astfel încât locuitorii din Ilfov să beneficieze de servicii medicale de calitate.


Totodată preşedintele Cristache Rădulescu a solicitat găsirea unei soluţii pentru ca medicii, asistentele şi personalul medical al celor două spitale închise să nu-şi piardă locurile de muncă.
El a propus ca aceştia să fie redistribuiţi, o parte la Spitalul Judeţean Ilfov, iar o parte să lucreze în cadrul azilelor de bătrâni care vor funcţiona în locul spitalelor.
Decizia de desfiinţare a celor două spitale din Ilfov a Ministerului Sănătăţii lasă judeţul fără spital, în condiţiile în care Ilfovul avea patru spitale – Spitalul de Psihiatrie de la Bălăceanca, Spitalul Buftea, Spitalul Periş şi Spitalul Judeţean. Totuşi spitalul judeţean se află pe teritoriul Capitalei iar desfiinţarea spitalelor de la Buftea şi Periş va duce cel mai probabil la o aglomerare a spitalelor din Bucureşti, ilfovenii neavând altă soluţie decât spitalele din Capitală. De menţionat că cele două spitale propuse desfiinţării sunt de specialitate, unul dintre acestea fiind de oncologie, dotat cu aparatură performantă printr-un parteneriat cu o firmă străină, cel de-al doilea fiind maternitate. Mai mult în Periş autoritatea locală are un cămin de bătrâni, iar desfiinţarea spitalul ar face localitatea cu două cămine de bătrâni.