/CJ Brasov vrea in subordinea sa spitalele de la Codlea si Sscele

CJ Brasov vrea in subordinea sa spitalele de la Codlea si Sscele

Consiliul Judeţean Braşov solicită Ministerului Sănătăţii trecerea în subordinea sa a spitalelor din Codlea şi Săcele, închise de MS la 1 aprilie 2011, a declarat miercuri preşedintele CJ, Aristotel Căncescu.
“Toate demersurile noastre făcute către Ministerul Sănătăţii, consiliile locale din cele două localităţi şi alţi factori de decizie s-au izbit de un zid şi nu s-a întâmplat nimic. Acestea, în condiţiile în care sănătatea braşoveană este într-o stare jalnică. Vor organiza tot felul de proteste, campanii, până când spitalele din Codlea şi Săcele vor trece în subordinea Consiliului Judeţean. Pentru acest lucru trebuie acordul Ministerului Sănătăţii şi o hotărâre de Guvern”, a explicat Căncescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL din Codlea.


El a spus că a decis, împreună cu reprezentanţii Comisiei de sănătate din CJ, ca tot personalul medical din spitalul Codlea care a fost redistribuit la alte spitale să fie detaşat înapoi, pentru ca Ministerul Sănătăţii să aprobe clasificarea spitalului, documentaţia necesară în acest sens fiind trimisă de la Braşov săptămâna trecută.
Aristotel Căncescu a făcut un apel, cu acest prilej, şi la primarul Braşovului, democrat-liberalul George Scripcaru, să ajute CJ în demersurile pe care le face la Ministerul Sănătăţii.
Fostul director al spitalului, dr. Claudia Coste, prezentă la conferinţa de presă, a explicat că pentru a funcţiona unitatea sanitară are nevoie lunar de 200.000 de lei pentru medicamente şi salariile angajaţilor.
Preşedintele PNL Codlea, Cătălin Munteanu, patronul societăţii Avicola din localitate, a anunţat că, până la reglementarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, va asigura cele trei mese pe zi pentru bolnavii internaţi în spital.