/Chirurgul Sorin Simion s-a stins din viata

Chirurgul Sorin Simion s-a stins din viata

Conf. dr. Sorin Simion s-a stins din viaţă mult prea devreme, după o grea suferinţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES dr. Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Colentina din Capitală.
Doctorul Sorin Simion s-a născut în 14 iulie 1961 la Piteşti, judeţul Argeş.
Între anii 1980-1986 a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol davila”, Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti. A fost medic rezident de chirurgie generală la Spitalele Colentina şi Caritas între 1990 şi 1993.


Începând cu 1 martie 1993 a fost asistent universitar UMF în Clinica de Chirurgie Generală – Spitalul Clinic Colentina. Din 1 octombrie 1999 a ocupat funcţia de şef de lucrări UMF în cadrul aceleiaşi instituţii, devenind, din 1 octombrie 2002, conferenţiar UMF.
În 1995 a fost admis la doctorat în specialitatea chirurgie generală, avându-l conducător ştiinţific pe prof. dr. Petre Dorin Andronescu – preşedintele Societăţii de Chirurgie Bucureşti. Tema lucrării sale de doctorat a fost ”Tratamentul chirurgical al metastazelor hepatice din cancerele colo-rectale” şi a devenit doctor în ştiinţe medicale la 29 octombrie 1996.
A obţinut competenţa în managementul serviciilor sanitare de la Academia de Studii Economice Bucureşti în 2006, an în care s-a specializat şi în managementul spitalicesc, urmând cursurile Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.
Printre lucrările de specialitate pe care şi-a pus semnătura se numără monografia ”Tumorile cardiace”, 1996; ”Patologie chirurgicală” – pentru studenţii anului al V-lea, 2000; ”Manual de anatomie, semiologie şi practici chirurgicale”, 2006.
În anul 2002 a primit Premiul special al Academiei de Ştiinţe Medicale pentru banca de procesare şi conservare a pancreasului în vederea transplantării. La 1 decembrie 2004 a primit diploma de onoare din partea Guvernului României şi a Prefecturii Municipiului Bucureşti pentru întreaga activitate.
A fost directorul Spitalului Colentina din Bucureşti în perioada 2001-2006 şi în 2003 a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
La 13 decembrie 2004 a primit din partea preşedintelui României, Ion Iliescu, Ordinul Meritul Sanitar în grad de Ofiţer.