/Centrul pentru chirurgie endoscopica rinosinusala si rinofaringiana, inaugurat la Bucuresti

Centrul pentru chirurgie endoscopica rinosinusala si rinofaringiana, inaugurat la Bucuresti

Tratamente şi practici în domenii rar abordate în sistemul de sănătate cum ar fi reeducarea vocală foniatrică, logopedia, patologia echilibrului, terapia pot fi acum tratate la Bucureşti, într-un centru special privat.
Potrivit doctorului Răzvan Hainăroşie, unul din fondatorii centrului, tehnologia ultramodernă din cadrul centrului este completată de competenţa unei echipe medicale reunită după criterii de performanţă şi dedicată profesional fiecărui pacient în parte.
Privitor la tulburările funcţionale ale vocii, medicul a subliniat că acestea pot fi din cauza tulburărilor funcţionale sau din cauza unor leziuni.


În cazul tulburărilor funcţionale se aplică o educaţie fonitică iar pentru leziuni se efectuează operaţii. După vindecare în cazul acestora se impune un program special pentru voce.
Dr. Răzvan Hainăroşie a subliniat că este primul serviciu de acest fel într-un centru privat, iar reeducarea vocală foniatrică se face fie pentru actori care au probleme, fie pentru profesori, avocaţi, cei care lucrează în call center şi pentru persoane care vorbesc foarte mult.
În cadrul clinicii se efectuează intervenţii chirurgicale în ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, chirurgia varicelor, chirurgie generală, clinica dispunând şi de trei saloane postoperatorii.
Ria Clinic Amzei este o clinică care integrează servicii medicale în specialităţi precum chirurgie, cardiologie, dermatologie, diabet, neurologie, pediatrie, medicină internă, medicină estetică.
În cazul acestei clinici se are în vedere un proiect dedicat copiilor afectaţi de boli ale urechii.
Dr Mura Hainăroşie a subliniat că se nasc mulţi copii cu deficienţe de auz iar acestea ar trebui să fie detectate imediată după naştere prin nişte teste speciale.
Potrivit acesteia, ar trebui să existe în maternităţi un medic specialist care să facă aceste determinări, însă, din păcate, puţine maternităţi beneficiază de acest lucru.
Pentru foarte multe din afecţiunile de auz cu care se nasc copiii există soluţii. De asemenea nu este de neglijat nici examenul care ar trebui să se facă în şcoli.
La nivelul ţării nu este raportată o situaţie a surdităţii la nou-născut, a precizat Mura Hainăroşie.
Ea a adăugat că majoritatea cazurilor sunt din familii cu probleme sociale, iar pentru dezvoltarea acestui program trebuie găsite soluţii pentru susţinere financiară. “Acest program complementar activităţii noastre va fi o modalitate prin care să comunicăm valorile în care credem şi va conţine o serie de iniţiative şi evenimente reunite sub nevoia de a auzi, a vorbi şi a respira mai bine”, a spus dr. Mura Hainăroşie.
Investiţia pentru această clinică a fost de 650.000 de euro, în cadrul acesteia fiind inclusă întreaga aparatură. Preţul pentru o consultaţie cu revenire la control este 150 roni.