/Caras-Severin: Protest impotriva transformarii spitalului din Anina in camin de batrani

Caras-Severin: Protest impotriva transformarii spitalului din Anina in camin de batrani

Peste 700 de oameni au protestat miercuri în centrul oraşului Anina împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în azil de bătrâni.
Ei aşteaptă, acum, o soluţie din partea autorităţilor locale prin care spitalul să fie salvat de la desfiinţare.
Oamenii spun că desfiinţarea spitalului ar fi un adevărat genocid pentru Anina, un oraş sărac, ai cărui locuitori nu au posibilitatea să meargă peste 30 kilometri până la Reşiţa pentru a se trata.

 

Situaţia pacienţilor care se află internaţi la ora actuală în spital este încă incertă. Nimeni nu ştie cum şi când vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean din Reşiţa.
Autorităţile locale mai au o singură zi la dispoziţie pentru a decide dacă accesează programul guvernamental ‘Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice’.
Deocamdată, însă, au contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi iau în calcul şi înaintarea unei acţiuni în instanţă pentru a evita închiderea spitalului.
Spitalul din Anina deserveşte aproximativ 6.000 de locuitori, are o capacitate de 55 de paturi, în patru secţii, precum şi 40 de angajaţi, cadre medicale şi personal auxiliar.