/Buzau: Primaria Parscov refuza transformarea spitalului din localitate in camin de batrani

Buzau: Primaria Parscov refuza transformarea spitalului din localitate in camin de batrani

Primăria comunei Pârscov nu este de acord cu transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.
”Nouă ne trebuie spital, nu cămin de bătrâni, unitatea avea peste 60 de locuri şi deservea 10 comune din vecinătate. Imobilul va intra în conservare şi vom căuta un investitor pentru un spital”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul comunei Pârscov, Gheorghe Sturzu.


La rândul său, medicul Emil Dorobanţu, directorul Spitalului Pârscov, a spus că în cursul zilei de joi vor pleca acasă toţi bolnavii de la secţia interne şi majoritatea bolnavilor de la secţia de boli paliative. ”Doi sau trei bolnavi în stadiu terminal sunt ai nimănui pentru că au copiii plecaţi în străinătate şi nu ştiu ce să fac cu ei”, a mai arătat Emil Dorobanţu.
Acesta a avertizat că, deşi în judeţul Buzău sunt vacantate 360 de posturi, managerii de spitale refuză să primească personalul de aici.
”Directorii de spitale reclamă depăşirea plafonului de cheltuieli cu personalul şi nu vor să ne angajeze, chiar dacă au în schemă locuri vacante”, a mai spus Emil Dorobanţu.
Din cele trei unităţi spitaliceşti din oraşul Pătârlagele şi comunele Vintilă Vodă şi Pârscov ar urma să fie disponibilizate circa 140 de persoane, dintre care şapte medici şi 51 de asistenţi medicali.
Până în prezent doar Consiliul Local din Vintilă Vodă a emis o hotărâre de transformare a spitalului din localitate în centru de bătrâni.