/Buzau: Peste 100 de cadre medicale au pichetat Prefectura

Buzau: Peste 100 de cadre medicale au pichetat Prefectura

Peste 100 de cadre medicale, membre ale sindicatului Sanitas, au pichetat joi, timp de o oră şi jumătate, Prefectura Buzău în semn de protest faţă de neplata salariilor pe luna august.
Liderii locali ai Sanitas susţin că, săptămâna viitoare, dacă nu vor primi salariile pe luna trecută, activitatea spitalelor va fi redusă la cota de avarie.
Sindicaliştii Sanitas au scandat lozinci anti-guvernamentale şi au cerut să primească salariile pentru munca prestată în august.
“Avem speranţa că problema salariilor pe luna aceasta şi pe luna viitoare să fie rezolvată, domnul prefect, care se pare că nu a cunoscut problema noastră, a promis că va face demersurile către Guvern pentru acoperirea cheltuielilor de personal până la sfârşitul anului. Am dat un ultimatum autorităţilor: dacă până marţi nu vom primi drepturile salariale, cu siguranţă acest platou (din faţa Prefecturii Buzău – n.r.) va fi plin pentru că nimeni nu îşi va putea permite să lucreze fără să primească bani”, a declarat, pentru AGERPRES, Mariana Munteanu, liderul local al Sanitas.