/Buzau: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimisi in somaj

Buzau: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimisi in somaj

Cele aproape 60 de cadre medicale de la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău intrate în restructurare ar putea intra în şomaj.
‘Managerii celorlalte spitale refuză să-i accepte, principala motivaţie fiind aceea a finanţării pe care o obţin din relaţia contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi plafonul maxim de 70 la sută pe care trebuie să-l îndeplinească pentru cheltuielile de personal. Sunt nişte socoteli de care trebuie să se ţină seama, nu am încă nişte date concrete şi nişte decizii ferme. Probabil că se va intra în şomaj în momentul în care aceste unităţi urmează să fie restructurate sau desfiinţate. Legea spune că urmează să intre în şomaj, căci pierderea locului de muncă nu are loc dintr-un motiv care este imputabil angajatului’, a declarat miercuri pentru AGERPRES Venera Acsinte, directorul DSP Buzău.


La rândul său, Dorel Nicolescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, a declarat pentru AGERPRES că în afară de un medic ginecolog şi câteva asistente medicale unitatea nu îşi poate permite să facă alte angajări.
“Am depăşit plafonul legal de cheltuieli cu personalul cu peste 15 la sută, în condiţiile în care cheltuielile cu utilităţile şi cu hrana bolnavilor au crescut în acest an cu peste 20 la sută. Sper să se găsească o soluţie astfel încât colegii noştri să nu ajungă în şomaj’, a afirmat el.
De la cele trei unităţi spitaliceşti din oraşul Pătârlagele şi comunele Vintilă Vodă şi Pârscov ar urma să fie disponibilizate circa 140 de persoane, dintre care şapte medici şi 51 de asistenţi medicali. Până în prezent doar Consiliul Local din Vintilă Vodă a emis o hotărâre de transformare a spitalului din localitate în centru de bătrâni.