/Buzau: Medicii de familie nu renunta la protest si nu vor semna actele aditionale

Buzau: Medicii de familie nu renunta la protest si nu vor semna actele aditionale

Cel puţin 50 de medici de familie din judeţul Buzău nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale la noul contract cadru pe 2011-2012, se arată într-un comunicat transmis joi de filiala Buzău a Patronatului medicilor de familie.
‘Toate solicitările anunţate după întâlnirea cu Ministrul Sănătăţii şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate rămân valabile. Începând de astăzi, 9 iunie, a.c., ne-am manifestat disponibilitatea de a recomanda colegilor să depună doar mapele de contractare, dar acest lucru nu înseamnă că vom semna actele adiţionale sau contractele. Mapele conţin doar actele necesare contractării serviciilor şi prin depunerea lor ne arătăm disponibilitatea soluţionării conflictului, însă nu renunţăm la protest’, se mai precizează în comunicatul de presă.


Angela Mazdrag, preşedintele Patronatul medicilor de familie din judeţul Buzău, a declarat, pentru Agerpres, că începând de marţi, 14 iunie, toate serviciile oferite pacienţilor în cabinetele medicilor de familie vor fi taxate.
Potrivit sursei citate, acest comunicat survine după ce joi dimineaţa prefectul judeţului, Paul Beganu, a anunţat într-o conferinţă de presă că 138 din cei 202 medici de familie din judeţ au semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar numărul acestora va creşte în cursul acestei săptămâni.