/Buzau: Investitii in domeniul medical de peste doua milioane de lei

Buzau: Investitii in domeniul medical de peste doua milioane de lei

Două pavilioane modernizate destinate pacienţilor cu afecţiuni psihice au fost inaugurate luni la Spitalul de neuropsihiatrie Săpoca, valoarea lucrărilor fiind de peste două milioane de lei.
Panglica inaugurală a fost tăiată de prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, şi de managerul spitalului, Dumitru Popescu.
Unul din pavilioane are opt saloane cu două până la opt paturi, fiecare dintre acestea cu televizor, grup sanitar propriu, pentru care pacienţii vor trebui să plătească între 10 şi 40 de lei pe zi.


‘Este mulţumitor că în timp de criză se găsesc fonduri pentru investiţii în domeniul medical. Au fost reabilitate două pavilioane dintre care unul pentru pacienţi aşa-zişi de lux, acesta din urmă este un salon foarte bine echipat cu 40 de paturi, iar valoarea investiţiei se ridică al 1,1 milioane de lei. Urmează să se realizeze, în 2012, reabilitarea blocului alimentar la secţia Ojasca şi construirea unui nou pavilion’, a declarat luni pentru AGERPRES prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.
În ultimii doi ani, Spitalul de neuropsihiatrie şi măsuri de siguranţă din Săpoca, cu peste 850 de locuri, a primit de la bugetul de stat circa 8 milioane de lei pentru investiţii în reabilitarea celor patru secţii componente, fiind considerat în acest moment unul dintre cele mai mari de acest gen din ţară.