/Buzau: Cladirea fostului spital din Parscov, concesionata unui ong

Buzau: Cladirea fostului spital din Parscov, concesionata unui ong

Clădirea fostului spital din comuna buzoiană Pârscov a fost concesionat unei organizaţii neguvernamentale cu profil medical, pe o perioadă de 49 de ani, cu condiţia păstrării profilului de unitate spitalicească.
“Iniţiativa aparţine unui medic de la acest spital. Consiliul local a aprobat concesionarea clădirii pe o perioadă de 49 de ani, cu condiţia păstrării destinaţiei de spital, a plăţii utilităţilor şi a conservării patrimoniului”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul localităţii Pârscov, Gheorghe Sturzu.


Potrivit acestuia, într-o primă fază spitalul va dispune de 40 de paturi, 30 cu profil de medicină internă şi 10 cu profil social, iar în urma unor contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate intenţionându-se să se ajungă la numărul iniţial de 60 de paturi.
Din cele trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău intrate în proces de restructurare, doar Spitalul din oraşul Pătârlagele a fost închis, spitalul din comuna Vintilă-Vodă devenind cămin pentru persoane vârstnice, dar şi spital privat.