/Brasov: Un nou protest la Codlea impotriva inchiderii spitalului

Brasov: Un nou protest la Codlea impotriva inchiderii spitalului

Câteva zeci de persoane protestează din nou joi după-amiază în municipiul Codlea împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide de la 1 aprilie spitalul din localitate.
De această dată organizatorii au ales o formă inedită de protest şi anume traversarea trecerilor de pietoni din localitate în pas de melc.
Pentru a nu perturba traficul rutier şi pentru a nu bloca DN 1 care traversează localitatea, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, echipaje ale poliţiei rutiere şi jandarmeriei permit cetăţenilor care participă la protest să traverseze strada pe trecerile de pietoni la un anumit interval pentru a nu se întrerupe circulaţia.


“Protestul a început la intrarea în municipiu dinspre Braşov. Am făcut câteva traversări şi ne deplasăm în continuare pe trotuar spre interiorul municipiului pentru a mai traversa şi alte treceri de pietoni, pentru că ne dorim ca pe parcursul unei ore cât vom sta în stradă să traversăm cât mai multe treceri de pietoni”, a declarat pentru AGERPRES consilierul local Erwin Albu, organizatorul protestului.
El a precizat că o acţiune de protest mai amplă se va organiza în cursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 12.00, când se aşteaptă un număr mai mare de participanţi.
Începând de marţi, la Spitalul din Codlea s-a redeschis camera de gardă, după ce consilierii locali au hotărât să-şi doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea acesteia. De asemenea, a fost deschis un cont pentru donaţii pentru a ajuta funcţionarea camerei de gardă.
Deocamdată, cele aproape 20 de cadre medicale care nu au fost distribuite de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov la alte spitale din judeţ lucrează fără să primească salariu. Din bugetul primăriei municipiului Codlea nu se pot aloca nici un fel de fonduri până la rectificarea bugetară din semestrul al doilea, a mai spus consilierul local Erwin Albu.
În judeţul Braşov Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie spitalele din municipiile Codlea şi Săcele şi pe cel din oraşul Victoria.