/Brasov: Spitalul din Codlea s-ar putea redeschide saptamana viitoare

Brasov: Spitalul din Codlea s-ar putea redeschide saptamana viitoare

Spitalul din Codlea, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, s-ar putea redeschide săptămâna viitoare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu.
“Sunt şanse de finanţare după discuţiile avute luni, la Ministerul Sănătăţii. S-au făcut propuneri pentru eficientizarea spitalului, care va avea un profil adecvat zonei, după care va primi clasificarea. S-a format o comisie din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Finanţe, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, parlamentari de Braşov, fosta directoare a spitalului. Până săptămâna viitoare, când ne vom întâlni din nou la Ministerul Sănătăţii, se vor pune la punct o serie de lucruri şi cred că vom putea redeschide spitalul”, a spus dr. Alexandru Bălescu.


Referitor la spitalul din oraşul Victoria, închis la aceeaşi dată, şeful Direcţiei de Sănătate Publică a spus că a propus Ministerului Sănătăţii înfiinţarea în cadrul spitalului a unui punct de lucru a UPU, deservit de Braşov, iar restul activităţilor medicale ale spitalului să se desfăşoare în sistem privat după ce o firmă de profil din Sibiu a preluat spitalul.
Cât priveşte spitalul din Săcele, cel de-al treilea din judeţ închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, acesta rămâne în continuare închis, a precizat şeful DSP Braşov.