/Brasov: Protest la spitalul din Codlea

Brasov: Protest la spitalul din Codlea

Peste 100 de persoane s-au adunat vineri în faţa spitalului municipal din Codlea, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie.
Protestatarii sunt nemulţumiţi de intenţia ministerului de a prelua aparatele de telemedicină din camera de gardă a spitalului, echipamente cu care se ţine legătura live sau online cu specialiştii de la Târgu-Mureş, în cazul unor intervenţii complexe.
Consilierul local Erwin Albu a declarat pentru AGERPRES că spitalul nu a primit nicio adresă în acest sens de la Ministerul Sănătăţii. “Eu ştiu din surse personale despre această intenţie”, a precizat acesta.


Potrivit lui Erwin Albu, codlenii vor rămâne în faţa spitalului până la ora 20,30.
Camera de gardă a spitalului municipal din Codlea funcţionează de la jumătatea lunii aprilie doar între orele 8,00-20,00, cu fonduri provenite din donaţii şi sponsorizări.
Cazurile mai complicate sunt preluate de spitalele din Braşov.
Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 57 de ani a decedat după ce a ajuns la camera de gardă a spitalului la ora 22,00, când aceasta era închisă. A fost transportat la Braşov la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, dar nu a mai putut fi salvat.
Curtea de Apel Braşov a decis la începutul lunii august suspendarea Hotărârii de Guvern 345 din martie 2011 privind închiderea spitalului. În acest caz spitalul s-ar putea redeschide, dar doar după o serie de evaluări.