/Brasov: Protest in fata spitalului din Codlea

Brasov: Protest in fata spitalului din Codlea

Câteva zeci de locuitori ai municipiului Codlea protestează, din nou, duminică, în faţa Spitalului municipal din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii începând cu data de 1 aprilie.
Organizatorul protestului, consilierul local Erwin Albu, a declarat pentru AGERPRES că este vorba despre “o comemorare la două săptămâni de la închiderea spitalului”, unde oamenii au venit să depună flori şi să aprindă lumânări la sicriul şi crucea “defunctei unităţi medicale”.
“Nu vom ceda. Absolut nimeni din conducerea locală a municipiului nu doreşte un dialog cu noi. Oamenii sunt foarte supăraţi că, după două săptămâni de proteste, nu se întrevede nicio soluţie în favoarea lor. Vom continua protestele săptămâna viitoare, chiar şi în ziua de Paşte”, a susţinut Albu.


El a arătat că membrii Consiliului local Codlea pregătesc documentaţia necesară pentru a acţiona în judecată Ministerul Sănătăţii.
La începutul săptămânii trecute, consilierii locali au hotărât să doneze indemnizaţia de şedinţă pentru a redeschide camera de gardă a spitalului, unde cele 20 de cadre medicale care au rămas nedistribuite de DSP Braşov lucrează deocamdată fără să primească salariu.
Tot de săptămâna trecută a fost deschis şi un cont unde cei care doresc pot să facă donaţii pentru funcţionarea în condiţii bune a camerei de gardă, care are un program zilnic între orele 8,00 şi 20,00.
În judeţul Braşov au fost închise, de la 1 aprilie, spitalele municipale din Codlea şi Săcele şi cel din oraşul Victoria.