/Brasov: Consilierii de la Codlea doneaza indemnizatiile de sedinta pentru functionarea camerei de garda

Brasov: Consilierii de la Codlea doneaza indemnizatiile de sedinta pentru functionarea camerei de garda

Consilierii locali din municipiul Codlea au hotărât ca, începând de marţi, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru a putea funcţiona o cameră de gardă la Spitalul municipal închis la data de 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
“De marţi va funcţiona în cadrul spitalului o cameră de gardă, în intervalul orar 8,00 – 20,00, pentru asigurarea unui serviciu de prim-ajutor pentru cetăţenii municipiului. Există obişnuinţa cetăţeanului de a veni la serviciul de urgenţă, iar cele 20 de cadre medicale – medici, asistente, infirmiere – care nu au fost repartizate de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov în alte unităţi sanitare din judeţ vor sta la dispoziţia cetăţenilor. Tot de marţi va fi deschis şi un cont pentru cei care vor să facă donaţii pentru funcţionarea camerei de gardă”, a susţinut Albu.


El a precizat că este posibil să fie şi sponsorizări, dar deocamdată din bugetul local nu pot fi acordate niciun fel de fonduri până nu se va face o rectificare bugetară în semestrul al doilea.
Erwin Albu a mai spus că există deja numeroase persoane interesate să închirieze spaţii în incinta spitalului pentru a asigura servicii medicale în sistem privat. “Probabil că, până la urmă, se va ajunge şi la închirierea unor spaţii din spital, având în vedere că unitatea medicală a fost reabilitată în ultimii ani şi s-au investit peste 200.000 de lei din bugetul local pentru modernizarea spitalului”, a spus consilierul.
Pe de altă parte, el a ţinut să precizeze că manifestările de protest vor continua.
La sfârşitul săptămânii trecute, DN 1 a fost blocat în municipiul Codlea de cetăţenii municipiului care au protestat pentru a 10 oară nemulţumiţi că spitalul a fost închis.
Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie, în judeţul Braşov, spitalele din municipiile Codlea şi Săcele şi pe cel din oraşul Victoria.