/Brasov: CJ da peste 4 milioane de euro pentru cumpararea Maternitatii

Brasov: CJ da peste 4 milioane de euro pentru cumpararea Maternitatii

Consilierii judeţeni de la Braşov au aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, cumpărarea de către administraţia judeţeană a corpului vechi al Maternităţii şi al terenului aferent acestuia, la preţul de 4,2 milioane de euro.
Clădirea aparţine Bisericii Evanghelice, iar în urma negocierilor s-a convenit ca până în 20 noiembrie suma să fie achitată, deşi iniţial termenul stabilit era pentru sfârşitul lunii octombrie a.c.
Conform evaluărilor făcute s-a ajuns la un preţ total de 3,38 de milioane de euro fără TVA, din care 1,67 milioane de euro reprezintă contravaloarea clădirii vechi, iar 1,71 milioane de euro – contravaloarea terenului în suprafaţă de 6.725,4 metri pătraţi. La aceasta se adaugă şi TVA în valoare de 812.442 de euro.


Maternitatea din Braşov se află într-un amplu proces de modernizare cu fonduri de la Banca Mondială, iar lucrările nu mai puteau continua până nu se stabilea clar proprietarul clădirii. La Maternitatea din Braşov vin paciente şi din judeţele Covasna şi Harghita fiind considerată un spital de tip regional.