/Braila: Spitalul Judetean pregateste sali de operatie, pe care sa le inchirieze contra cost

Braila: Spitalul Judetean pregateste sali de operatie, pe care sa le inchirieze contra cost

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pregăteşte săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie, pe care să le închirieze contra cost, medicilor din afara unităţii, care doresc să realizeze intervenţii chirurgicale, după cum a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
‘Pregătim o schemă după model american, ca strategie, cu săli de operaţii, care pot fi închiriate de spital celor care sunt de meserie şi fac proba că sunt chirurgi şi au o anumită activitate. Ei vor veni cu bolnavul, iar noi vom pune la dispoziţie sălile de operaţii, contra cost. Sperăm ca în doi ani de zile, după ce spitalul va avea suficiente săli de operaţie moderne, să punem în practică această idee’, a spus Stancu.


Preşedintele CJ Brăila a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, nu este nevoie de o legislaţie specială care să-i permită să pună în practică acest proiect, mai ales că actualele reglementări pe linie medicală nu interzic asemenea practici.
‘Legislaţia permite. Atât timp cât noi îi dăm medicului instrumentarul sterilizat, asistenţi, poate chiar şi mâna a doua pentru doctorul care face operaţia. Partea post-operatorie tot spitalul o va asigura, la fel şi Terapia Intensivă’, a mai spus Stancu.
CJ Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila.
‘Vrem să avem o Terapie Intensivă care să rezolve problemele brăilenilor. În prima şedinţă de CJ se va intra cu investiţia pentru sălile de operaţie. Sunt într-o fază avansată şi demersurile pentru secţiile de Pediatrie şi Cardiologie. Ne-am propus să facem şi o secţie de Neurochirurgie dotată ultramodern. Sunt 250-300 de miliarde lei vechi pe care îi vom cheltui în 2011 pentru investiţii în Spitalul Judeţean’, a explicat Stancu.
CJ Brăila are în derulare şi un proiect de înfiinţare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al glaucomului, eveniment care a avut loc duminică, 10 aprilie.
Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat, în iulie 2010, un Centru de Imagistică în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.
Centrul este dotat cu ‘Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN’, ‘Echipament de imagistică medicală – osteodensiometru DXA – pentru măsurarea densităţii osoase’, ‘Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X’, ‘Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată – CT’ şi ‘Ecograf Doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă’.