/Braila: Spitalul de Obstetrica si Ginecologie intra in reabilitare

Braila: Spitalul de Obstetrica si Ginecologie intra in reabilitare

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila intră în reabilitare şi modernizare începând de săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
”Sper ca săptămâna viitoare să putem declanşa lucrările la acest spital. S-a întârziat mai mult de 60 de zile, ceea ce nu este normal şi m-am supărat pe treaba aceasta. Am avut săptămâna aceasta o a doua întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale, cu cei ai Ministerului Sănătăţii, cu constructorul şi managerul spitalului şi am discutat în mod concret care sunt etapele de lucru. Sper ca luni să înceapă lucrul acolo”, a declarat Stancu.


Preşedintele CJ a precizat că lucrările au fost întârziate din cauza proiectantului, SC Proiect SA Bucureşti, ”care şi-a luat prea multe lucrări şi nu mai are oameni să facă faţă la ele”.
Ministerul Sănătăţii a anunţat în luna iulie că a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, în valoare totală de 16,5 milioane lei.
Investiţia este realizată în cadrul Proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a 2-a, cu finanţare de la bugetul de stat, printr-un credit de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.
Durata contractului este de nouă luni, timp în care vor fi realizate lucrări de arhitectură, instalaţii sanitare, instalaţii electrice curenţi tari, instalaţii electrice curenţi slabi (sonorizare, voce date, apelare asistentă, ceasoficare, TVCI, incendiu), instalaţii termice, instalaţii ventilare şi climatizare, instalaţii de gaze medicale pentru oxigen, aer comprimat sau vid, precum şi echipamente tehnologice aferente instalaţiilor interioare.