/Braila: Microscop chirurgical tip Vario 700, la Spitalul Judetean de Urgenta

Braila: Microscop chirurgical tip Vario 700, la Spitalul Judetean de Urgenta

Un microscop tip Vario 700, în valoare de aproximativ 250.000 de euro, aparat ultramodern folosit în neurochirurgie şi chirurgie, va fi achiziţionat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a declarat marţi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
‘Vom achiziţiona un aparat Vario 700, ca şi model, dar nu neapărat din această gamă, care ne va rezolva problema neurochirurgiei şi microchirurgiei. Discutăm aici de mâini şi picioare tăiate şi refacerea zonei respective. Este un aparat ultraperformant, în jur de 250.000 de euro, iar finanţarea o vom suporta o jumătate de la CJ şi o jumătate de la Spitalul Judeţean’, a declarat Stancu pentru AGERPRES.


Microchirurgia este o tehnică ce facilitează realizarea unor operaţii, care ar fi imposibil de făcut cu ochiul liber, ţesuturile fiind manipulate cu ajutorul unor instrumente speciale sub microscopul operator.
CJ Brăila are în plan să doteze Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro.
Pentru tratarea retinopatiei diabetice, tulburare de vedere care poate duce chiar şi la orbire, medicul oftalmolog utilizează laserul cu argon – gaz rar, folosit şi în medicină – pentru a distruge şi îndepărta ţesuturile retiniene nealimentate cu oxigen în afara zonei centrale a retinei.
Proiectul de achiziţionare a Laserului Argon vine după ce, pe 10 aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului, investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.