/Braila: Medicii Spitalului Judetean vor fi trimisi la specializare in strainatate pe banii CJ

Braila: Medicii Spitalului Judetean vor fi trimisi la specializare in strainatate pe banii CJ

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila vor fi trimişi la specializare, în ţară şi străinătate, pentru a învăţa cum se folosesc aparatele ultramoderne cu care a fost dotat spitalul în ultima vreme, pe banii Consiliului Judeţean, pentru a nu exista niciun impediment în derularea acestui proiect de perfecţionare.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate cheltuielile necesare deplasării personalului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila la cursuri de perfecţionare vor fi suportate din bugetul CJ.


‘Aceste deplasări vor fi acoperite integral din banii CJ. Suntem de principiul că s-a terminat cu varianta ‘Na medicamentul, trimite-mă la nu ştiu ce Congres la Viena’. Dorim ca aceste cheltuieli să fie acoperite de CJ sau spital, iar preţul cu care achiziţionăm medicamentele să fie unul corect’, a declarat Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că este imperios necesară plecarea la perfecţionare a medicilor, în condiţiile în care la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-au investit foarte mulţi bani în aparatură ultramodernă, iar personalul medical trebuie să înveţe repede să lucreze cu aceste aparate.
‘Acum, că avem aparatură modernă, se mai pune o problemă, cine lucrează cu aceste aparate? Deocamdată, doctorii nu se înghesuie să vină la perfecţionare. Dacă apare stimularea cadrelor medicale, atunci vom face cu siguranţă aceste perfecţionări. Cointeresarea va interveni când unii doctori vor lua 20 de milioane de lei vechi salariu, iar alţii 120 de milioane’, a spus Bunea Stancu.