/Braila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judetean de Urgenta

Braila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judetean de Urgenta

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
”Vom achiziţiona un aparat Laser Argon, care poate ajunge şi până la 100.000 de euro, în funcţie de licitaţie, şi care va rezolva problema bolnavilor de diabet. Suntem în faza în care lucrăm la caietele de sarcini şi pentru microscoape ultraperformante pentru oftalmologie, pentru ORL, pentru ceea ce numim noi ‘orbul-găinii”, a declarat, pentru AGERPRES, Stancu.


Pentru tratarea retinopatiei diabetice, tulburare de vedere care poate duce chiar şi la orbire, medicul oftalmolog utilizează laserul cu argon – gaz rar, folosit şi în medicină – pentru a distruge şi îndepărta ţesuturile retiniene nealimentate cu oxigen în afara zonei centrale a retinei.
Metoda previne de asemenea îngroşarea vaselor de sânge fragile şi le cicatrizează pe cele sparte, obiectivul acestui tip de tratament fiind oprirea evoluţiei bolii.
Proiectul de achiziţionare a Laserului Argon vine după ce, pe 10 aprilie, la Brăila, a fost inaugurat Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului, investiţie în valoare de peste 200 mii de euro, realizată din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
CJ Brăila face pregătiri pentru inaugurarea în luna iunie a Centrului de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, departament care va fi integrat tot în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.