/Braila: Laborator de antibiograma, in locul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie

Braila: Laborator de antibiograma, in locul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie

Un laborator de antibiogramă va fi înfiinţat la Brăila, în locul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, care a fost desfiinţat şi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, potrivit preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
”În locul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie vrem să înfiinţăm un laborator de antibiogramă, care va duce, cu siguranţă, la scăderea consumului de medicamente în spital. Cu ajutorul antibiogramei, doctorii pot stabili exact ce antibiotic trebuie să prescrie în fiecare caz medical în parte şi nu vor mai aplica pe acelaşi bolnav două-trei medicamente, pentru a rezolva situaţia”, a declarat Stancu.


Preşedintele CJ a precizat că investiţia în înfiinţarea laboratorului de antibiogramă face parte din planul de reducere a cheltuielilor în spital, deoarece analizele făcute aici le vor permite medicilor să spună cu exactitate despre ce microb este vorba în fiecare situaţie în parte şi să prescrie medicamentul corect.
Antibiograma este analiza care testează în laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boală, iar în raport de rezultatul antibiogramei medicul stabileşte cele mai indicate antibiotice în vederea tratării bolii.