/Braila: CJAS a notificat aproximativ 15.000 de persoane datoare la bugetul asigurarilor de sanatate

Braila: CJAS a notificat aproximativ 15.000 de persoane datoare la bugetul asigurarilor de sanatate

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Brăila a notificat aproximativ 15.000 de persoane datoare la bugetul asigurărilor de sănătate, în baza prevederilor OUG 150/2002 şi a Legii 95/2006 , potrivit directorului CJAS Brăila, Luciana Boboc.
În categoria celor notificaţi se află persoanele care figurează cu venituri din cedarea folosinţei bunurilor, dividende, dobânzi, drepturi de proprietate intelectuală, activităţi independente şi alte venituri care se supun impozitului pe venit.
”Am recurs la această procedură pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, ca o procedură prealabilă celei de executare silită. În luna septembrie, au fost emise 14.816 de notificări pentru categoriile de contribuabili care figurează cu astfel de venituri.

Din numărul de persoane pentru care au fost emise notificări în această perioadă s-au prezentat cu documentele solicitate 2.000 de persoane”, a declarat Luciana Boboc.
Pe baza documentelor depuse privind calitatea de asigurat, urmează a se stabili şi comunica obligaţiile datorate către bugetul asigurărilor sociale de sănătate de persoanele care realizează aceste tipuri de venituri şi care au obligaţia plăţii.
”Perioada luată în calcul este 2004 – 2010 şi, în cele mai multe cazuri, poate fi vorba de sume infim de mici, dar important este ca aceste documente să fie depuse de toţi asiguraţii notificaţi”, a precizat directorul CJAS Brăila.
În perioada următoare, CJAS Brăila urmează să efectueze şi impunerea din oficiu a obligaţiilor de plată, potrivit Ordonanţei 92/2003 privind Codul de procedură fiscală şi a Ordinului 617/2007 şi să fie luate măsurile de executare silită legale, pentru persoanele care nu au dat curs solicitărilor venite din partea instituţiei.