/Braila: Centru de excelenta in chirurgia ORL, dupa inaugurarea celui de glaucom

Braila: Centru de excelenta in chirurgia ORL, dupa inaugurarea celui de glaucom

Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al glaucomului, eveniment care a avut loc duminică, 10 aprilie.
Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a documentat în ceea ce priveşte aparatura care trebuie achiziţionată şi a purtat deja discuţii cu o serie de medici specializaţi în aceste domenii, intenţia fiind de a aduce în noul centru care se va deschide la Brăila un doctor cu recunoaştere naţională şi internaţională.


‘L-am trimis deja la cursuri de specializare pe doctorul brăilean Lăpuşneanu, dar vrem să mai aducem un doctor cu recunoaştere internaţională. Brăila va fi unul din puţinele judeţe care va avea un astfel de centru’, a declarat preşedintele CJ Brăila.
Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200 mii de euro realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011. Centrul este dotat cu aparatură laser pentru un tratament chirurgical, dar şi cu aparatură de ultimă generaţie, pentru depistarea altor boli din câmpul vizual.
Preşedintele CJ Brăila a declarat că va continua dotarea cu instrumentar medical a Secţiei de Oftalmologie, în care este integrat Centrul de Glaucom, şi că un accent deosebit se va pune pe cercetare.